VARMT VÄLKOMMEN MED PÅ FILADELFIA BIBEL VÅREN 2019

Vårterminen startar tisdag 5 mars och pågår under 6 tisdagkvällar under mars och april 

(OBS! Nytt för denna termin är att vi bytt dag från måndagar till TISDAGAR!)

BIBELSKOLANS LÄRARE

 

Att läsa bibeln är en utmaning, men får man hjälp av duktiga föreläsare och kan man göra det tillsammans med andra så går det mycket lättare.

 

 

Kristine Arapovic Lindetorp arbetar vid Akademi för ledarskap och teologi (ALT). Kristine kommer inleda vårterminen med att undervisa tisdag 5/3 utifrån skapelseberättelsen i första mosebok under rubriken: ”Till vår avbild” - om att vara skapade till Guds avbild. - Om identitet, självbild och Gudsbild”

Joel Halldorf är teolog, verksam vid Teologiska Högskolan i Stockholm (THS) och skribent i b la Expressen. Joel undervisar 12/3 om “kristen tro och kulturen”

Niklas Piensoho är Filadelfiakyrkans föreståndare och kommer vara med och undervisa 19/3 och 26/3 utifrån skapelseberättelsen. 19/3 undervisar Niklas om miljö och vårt ansvar för denna och 26/3 om vad skapelseberättelsen säger om jämställdhet, olikhet och män och kvinnors roller.

Mikael Tellbe är teolog, expert på Nya Testamentet, och verksam vid Örebro Teologiska Högskola. Mikael kommer undervisa 2 och 9 april utifrån temat: ”7 saker du borde känna till om försoningen i Nya Testamentet”.


TEMA

Under våren kommer undervisningen att delas in i två olika teman. Första fyra kvällarna kommer handla om vad det innebär att vara kristen i vår samtid. Hur jag som kristen kan relatera till frågor som identitet, självbild, kultur, miljö och roller.

När vi närmar oss påsken kommer de två avslutande kvällarna ägnas åt exegetik med fokus på vad Nya Testamentet egentligen säger om Jesus död och uppståndelse.

Bibelskolan_3.jpg

NÄR ÄR DET?

Vårterminen på Filadelfia Bibel pågår under följande sex tisdagkvällar

5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4, 9/4 

VAR ÄR DET? 

Vi möts i Filadelfiakyrkans lokaler, i Birkasalen på nedre plan. 

HUR SER EN KVÄLL UT?

Varje kväll pågår mellan kl 18:00 och 20:00. Kvällen inleds med 45 minuters undervisning utifrån kvällens ämne.  Därefter är det 15 minuters fikapaus. Sedan finns möjlighet till Q&A (frågor och svar) innan kvällen avslutas med ett 45 minuters undervisningspass.  

KOSTNAD?

Terminen kostar 600 kr och då ingår fika. För dig som är under 21 år eller du som är student så gäller studentpriset 300 kr. Faktura för avgiften kommer skickas hem till dig efter avslutad termin. 

 

KONTAKT

 Eric Andersson som är en av pastorerna i Filadelfiakyrkan är ansvarig för Filadelfia Bibel. Har du några frågor kan du maila till: eric.andersson@filadelfiakyrkan.se (OBS! Du kan inte anmäla dig direkt till Eric utan du måste fylla i din anmälan via länken nedan)

 

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att klicka och fylla i formuläret (du skickas vidare till Bildas hemsida)


logga1110x600.jpg